Duiven verjagen

Duiven verjagen uit je tuin, balkon, dakgoot of andere plekken bij je woning? Ieder dier heeft een onmisbaar aandeel in de biodiversiteit, maar duiven kunnen op veel vlakken overlast veroorzaken.

Door de uitwerpselen, nesten die mijten en teken aantrekken & kans op gezondheidsrisico’s kiest het merendeel voor het verjagen van duiven.

De ontlasting van duiven is een bron van bacteriën, ziektes en infecties maar gelukkig kun je duiven verjagen met verschillende diervriendelijke methodes en oplossingen. Kom je er niet uit? Wij nemen graag het stokje van je over om met de beste manier & techniek duiven te verjagen.

Waarom duiven verjagen?

De voornaamste reden voor het verjagen van duiven is de ontlasting. Deze vogels poepen vaak en veel waardoor alles binnen mum van tijd onder zit.

Naast de viezigheid is het een bron van bacteriën, infecties en ziektes. Er zijn veel redenen waarom je duivenpoep rond je woning zo veel mogelijk wil beperken:

 1. Het salpeterzuur in de uitwerpselen richten schade toe aan de lak van je auto;
 2. De uitwerpselen kunnen schade toebrengen aan verf en steensoorten;
 3. De uitwerpselen ontsieren de omgeving;
 4. De uitwerpselen zijn glad wat kan leiden tot vallen en andere ongelukken;
 5. Duivennesten trekken ongedierte zoals mijten en teken aan.

Om schade te beperken is het belangrijk om de uitwerpselen zo snel mogelijk te verwijderen van je auto of terras.

Duiven komen op veel (vieze) plekken en worden niet voor niets ‘de ratten van de lucht’ genoemd. Ze zijn dan ook uitstekende overdragers van ziektes als de papegaaienziekte en salmonella.

Last but not least, duiven veroorzaken geluidsoverlast, met name wanneer ze zich nestelen op het dak of in de dakgoot. Het geluid van koerende duiven kan effect hebben op je nachtrust en is naast de uitwerpselen de grootste reden voor het verjagen van duiven.

Overlast bij je zonnepanelen?

Stap 1 van 2 - Stap 1

 • ⓘ We spreken over een dakvlak wanneer een systeem als een geheel segment samen ligt. Wanneer er meerdere segmenten zijn, spreken we van meerdere dakvlakken.

  Wij rekenen €99,00,- per extra dakvlak.
 • ⓘ Het standaard tarief van onze Vogelvrij vogelwering bedraagt €699,00 tot 15 zonnepanelen. Wanneer er een daktoeslag wordt gerekend zijn de panelen in meerdere segmenten gesplitst of overstijgt het systeem een aantal van 15 panelen.
 • Prijs: 50,00 €
  ⓘ De totale kosten voor het verwijderen van vogelnesten kunnen variëren en zijn voornamelijk afhankelijk van het aantal nesten dat gevonden wordt. Wij bekijken de situatie op locatie om een goede inschatting te maken, de kosten van het verwijderen van nesten liggen op €50,- per nest.
 • 0,00 €

Waarom kiezen voor Zonnepanelen Vogelvrij? 

Partner in uw regio

Onze specialisten zijn actief bij u in de regio en altijd snel ter plaatse

Snel & vakkundig

Altijd snel ter plaatse met effectieve middelen en advies op maat
Z

Veilig & milieuvriendelijk

Altijd veilig en verantwoord met bestrijdingsmiddelen en installatie 

Hoe duiven verjagen?

Wacht niet te lang met het verjagen van duiven. Doe je dit wel dan bouwen ze een nest op het dak, in je dakgoot, het balkon of in je tuin. Afhankelijk van waar de duiven ze zich willen nestelen zijn er een aantal manieren om duiven te verjagen, de populairste manieren zijn:

 • Het plaatsen van duivenpinnen
 • Het verjagen met sterke geuren
 • Het verjagen met onaangename geluiden

Het is raadzaam om te kiezen voor preventieve en permanente oplossingen om duiven te verjagen. Je mag namelijk geen nesten verwijderen als er eieren in liggen. Bent u een beginnend duivennest op het spoor dan mag je de takjes weghalen. Verwijder je een nest met eieren dan bent u volgens de wet strafbaar.

Waarom Zonnepanelenvogelvrij?

 • Installateurs met ervaring
 • Partner in uw regio
 • Veilig & millieuvriendelijk
 • Gratis & vrijblijvende offerte

Duiven op dak verjagen met duivenpinnen

Duiven verjagen van het dak, balkon of dakgoot werkt uitstekend met duivenpinnen. Stadsduiven broeden graag op harde ondergronden, zoals beton of steen. Helaas heeft de ontlasting van een duif een hoge zuurgraad door het bestanddeel salpeterzuur waardoor het schade toebrengt aan gebouwen, woningen, balkons en nog veel meer plekken.

 • Duivenpinnen zijn uitermate geschikt om duiven te verjagen van het balkon zodat ze zich niet kunnen nestelen;
 • De pinnen kunnen op de rand van het balkon en dak worden geïnstalleerd en zijn een permanente en preventieve oplossing voor het verjagen van kraaien en duiven;
 • Daarbij is het een diervriendelijke methode.

Duiven verjagen met geluid

Duiven verjagen met geluid is een andere veelgebruikte manier. Duiven zijn geen fan van harde en dreigende geluiden waardoor ze wegblijven en geen nest bouwen. De geluiden worden opgewekt door speciale elektronische afschrik-installaties. Dergelijke technieken werken ook goed om kauwen te verjagen.

Dergelijke installaties zijn uitgerust met geluiden van roofvogels waardoor het voor een duif wordt ervaren als een dreigende situatie. Als gevolg van duiven verjagen met geluid blijven de vogels weg van je woning of zelfs de hele buurt, afhankelijk van het type geluidsinstallatie.

duiven verjagen dakgoot

Duiven verjagen met geur

Een minder populaire maar soms wel effectieve manier is het verjagen van duiven met geur. Vrijwel iedere duivensoort heeft een hekel aan de geur van pittige specerijen en sterk geurende kruiden zoals:

 • Knoflook
 • Peper
 • Cayennepeper
 • Nootmuskaat
 • Kaneel

Deze manier wordt voornamelijk gebruikt voor duiven verjagen op je balkon. Strooi een of een mix van bovenstaande kruiden op het balkon voor een goede geurverspreiding. De duiven zullen de geur oppakken en op zoek gaan naar een nieuwe broedplek.

Om overlast van duiven op je balkon te voorkomen is het belangrijk om water en voedsel weg te halen, dit is ook belangrijk wanneer je overlast ondervindt van eksters. Houd rekening dat eksters verjagen niet met alle manieren is toegestaan, het is namelijk een beschermde diersoort.

Houd ook rekening met het feit dat duiven verjagen met geur geen permanente oplossing is. Logischerwijs neemt de geur van het mengsel af waardoor duiven kunnen terugkeren.

Duiven verjagen uit tuin

Er zijn een aantal manieren om duiven uit je tuin te verjagen. Een nadeel is vaak dat ook andere vogelsoorten uit je tuin geweerd worden. Vind je dit niet erg dan kun je een van onderstaande methodes proberen:

 • Ultrasone geluiden: het verjagen met ultrasone geluiden is een effectieve en veelgekozen methode voor het verjagen van duiven uit de tuin. Ook roofvogelgeluiden kunnen goed werken.
 • Verwijder voedsel en water: duiven zoeken naar water en komen af op voedsel. Vogelvoer is ook niet bevorderend. Voor andere vogelsoorten kun je kleine bakjes of bolletjes ophangen, duiven zijn te groot om hierop te balanceren en grip te vinden.
 • Beginnend nest verwijderen: indien het duivennest in aanbouw is kun je deze verwijderen, mits er nog geen eieren in liggen, dit is namelijk strafbaar. Tijdens het verwijderen is het raadzaam een mondkapje en handschoenen te dragen.
 • Sterke geuren: een diervriendelijke manier is het verspreiden van sterke geuren zoals cayennepeper of knoflook, echter is deze methode niet altijd effectief gebleken.

Duiven verjagen balkon

Duiven verjagen van het balkon is belangrijk zodat gezondheidsrisico’s kunnen worden vermeden. Gelukkig heb je een aantal effectieve manieren:

 • Duivenpinnen: het plaatsen van duivenpinnen is de meest effectieve manier om het broeden tegen te gaan op je balkon. Het is een permanente oplossing waardoor je geen last meer zult ervaren van koerende geluiden, ontlasting & gezondheidsrisico’s.
 • Gespannen touwtje: duiven balanceren op de balustrade van je balkon. Door het spannen van een touwtje is dit niet meer mogelijk.
 • Reflecterende objecten: door terugkaatsing van het licht en beweging wordt een duif afgeschrikt.
hoe duiven verjagen uit tuin

Kosten duiven verjagen

De kosten voor het verjagen van duiven hangen af van een aantal factoren. Wanneer je het laat doen zal er allereerst een inspectie uitgevoerd worden, na de inspectie wordt de meest effectieve manier bepaalt. De kosten zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 1. Totaal aantal werkuren voor de inspectie
 2. Totaal aan werkuren voor de installatie van duivenwering
 3. Het benodigde materiaal voor de duivenwering

Duiven verjagen met Zonnepanelenvogelvrij

Wil je duiven op een effectieve manier verjagen van uw dak of dakgoot? Kies voor de oplossingen van Zonnepanelenvogelvrij. Onze unieke manier van bevestigen zorgt ervoor dat schade aan eigendom voor 100% wordt vermeden, in tegenstelling tot alternatieve manieren.

Interesse in zonnepanelen beschermen tegen vogels? Vraag gemakkelijk een gratis en vrijblijvende offerte op. Deze wordt op maat aangeleverd, na bevestiging zal er persoonlijk contact met je worden opgenomen. Hierbij zal een afspraak worden ingepland op een tijdstip wanneer het jou het beste uitkomt. Direct contact opnemen zonder offerte formulier is natuurlijk ook mogelijk!