Eksters verjagen

Eksters verjagen? Deze vogels kunnen een hoop overlast veroorzaken, met name in je tuin, terras of balkon kan het voor een aantal problemen zorgen.

Eksters kunnen flink wat lawaai maken en laten helaas overal uitwerpselen achter. Desalniettemin is een ekster een beschermde inheemse diersoort en mag je niet met vallen of gif werken.

Eksters vinden een tuin of balkon een veilige plek om te broeden, mede door de bedekking en bescherming. Ze maken meerdere nesten per broedseizoen.

Het is belangrijk om de eksters te verjagen, je mag namelijk niet zomaar een eksternest verwijderen. Bekijk onze handige tips, werkwijze en oplossingen voor het verjagen van eksters.

Eksters verjagen: waar moet u rekening mee houden?

Een ekster verjagen mag in Nederland maar op een aantal manieren, deze diersoort is namelijk beschermd. Hierdoor mag niet worden gekozen voor vallen of gif producten.

Het komt er op neer dat de ekster op een diervriendelijke moet worden weggejaagd. Zo zien wij het zelf ook het liefste, de ekster draagt namelijk bij aan de levenscyclus van andere belangrijke vogelsoorten en mag absoluut niet gewond raken of zelfs overlijden.

Bijzonderheden van een eksternest

Eksters staan bekend om hun grote productie aan nesten. Ze worden vaak gebouwd in bomen en vallen bijna nooit uit bomen. Ze worden niet altijd gebruikt maar dit betekent niet dat een eksternest zomaar verwijderd mag worden.

Andere vogelsoorten zoals valken en uilen maken gebruik van de lege nesten, mede om deze reden zijn de nesten beschermd. Deze bescherming geldt ook buiten het broedseizoen welke eind maart begint en eindigt in juni.

Door de beschermde status van eksters raden wij het aan om preventieve maatregelen te nemen om eksters te verjagen voordat ze gaan nestelen in uw tuin, balkon of op het dak.

Is een ekster eenmaal genesteld, dan mag het nest niet meer worden verwijderd. Lees verder voor de beste tips om eksters te verjagen.

Overlast bij je zonnepanelen?

Stap 1 van 2 - Stap 1

 • ⓘ We spreken over een dakvlak wanneer een systeem als een geheel segment samen ligt. Wanneer er meerdere segmenten zijn, spreken we van meerdere dakvlakken.

  Wij rekenen €99,00,- per extra dakvlak.
 • ⓘ Het standaard tarief van onze Vogelvrij vogelwering bedraagt €699,00 tot 15 zonnepanelen. Wanneer er een daktoeslag wordt gerekend zijn de panelen in meerdere segmenten gesplitst of overstijgt het systeem een aantal van 15 panelen.
 • Prijs: 50,00 €
  ⓘ De totale kosten voor het verwijderen van vogelnesten kunnen variëren en zijn voornamelijk afhankelijk van het aantal nesten dat gevonden wordt. Wij bekijken de situatie op locatie om een goede inschatting te maken, de kosten van het verwijderen van nesten liggen op €50,- per nest.
 • 0,00 €

Waarom kiezen voor Zonnepanelen Vogelvrij? 

Partner in uw regio

Onze specialisten zijn actief bij u in de regio en altijd snel ter plaatse

Snel & vakkundig

Altijd snel ter plaatse met effectieve middelen en advies op maat
Z

Veilig & milieuvriendelijk

Altijd veilig en verantwoord met bestrijdingsmiddelen en installatie 

Hoe kan je eksters verjagen?

Je kunt eksters verjagen op een aantal manieren uit je tuin, balkon of dak. Houd wel rekening met het feit dat eksters harde werkers en intelligent zijn.

Deze vogelsoort komt meestal terug naar de plek waar ze zijn geboren of een goed nest hebben gehad.

Het is zeer raadzaam om preventieve maatregelen te nemen zodat eksters geen enkele mogelijkheid hebben om te nesten. Eksters verjagen werkt het beste door al vroeg in het broedseizoen te beginnen en materialen te installeren ter preventie.

Hieronder vind je alle manieren om eksters op een diervriendelijke manier te verjagen.

Waarom Zonnepanelenvogelvrij?

 • Installateurs met ervaring
 • Partner in uw regio
 • Veilig & millieuvriendelijk
 • Gratis & vrijblijvende offerte

Eksters verjagen met geluid

Eksters verjagen met geluid is een veelgebruikte en diervriendelijke manier. Eksters zijn geen fan van harde en dreigende geluiden waardoor ze wegblijven en geen nest kunnen bouwen. De geluiden worden opgewekt door speciale elektronische afschrik-installaties.

Dit soort installaties zijn voorzien van geluiden van roofvogels waardoor het voor een ekster wordt ervaren als een dreigende situatie. Als gevolg van eksters verjagen met geluid blijven ze weg van je woning of zelfs de hele buurt, afhankelijk van het type geluidsinstallatie.

Lees ook: hoe kauwen verjagen?

verjagen eksters

Eksters verjagen met nep eksters

Een andere diervriendelijke methode om eksters te verjagen is het plaatsen van nep eksters. Deze methode is voornamelijk effectief in de tuin en op het balkon. Voor ekster op het dak zul je andere maatregelen moeten nemen.

Eksters zijn territoriaal actief en zien de nep ekster aan als een echte waardoor het lijkt of het gebied al bezet is. 

Deze vogels zijn erg slim en detecteren gevaar, zo merken ze ook dat er een ekster is overleden. Het op z’n kop hangen van de nep ekster werkt goed in veel gevallen. Zorg er wel voor dat je ekster meerdere malen verplaatst in je tuin of balkon, doe je dit niet dan zullen ze merken dat het nep eksters betreffen.

Lees ook: hoe kraaien verjagen?

Eksters verjagen met pinnen

Eksters verjagen van het dak, balkon of dakgoot werkt uitstekend met pinnen. Zeer effectief tegen de ontlasting van een ekster:

 • Duivenpinnen, oorspronkelijk voor duiven verjagen, zijn uitermate geschikt om eksters te verjagen van het balkon zodat ze zich niet kunnen nestelen;
 • De pinnen kunnen op de rand van het balkon en dak worden geïnstalleerd en zijn een permanente en preventieve oplossing voor het verjagen van eksters;
 • Het is een diervriendelijke methode.

Eksters verjagen met een roofvogelvlieger

Voor grotere tuinen of balkons kan een roofvogelvlieger de ideale uitkomst bieden. De vlieger is zeer effectief doordat het constant een ander vliegpatroon aanneemt. Eksters kunnen niet wennen aan de bewegingen en zullen op zoek gaan naar een ander territorium.

eksters verjagen in de tuin

Eksters verjagen in de tuin

Eksters zijn slim en weten op vernuftige manieren aan voedsel te komen. Zo zul je op bevuilde straten altijd wel een ekster tegenkomen. Vuilniszakken- en bakken zijn vaak slachtoffer van deze vogelsoort. Je kunt ze dan ook vergelijken met varkens, ze eten alles wat ze tegenkomen.

Wil je eksters verjagen in de tuin? Zorg ervoor dat er geen menselijk voedsel of afval in je tuin ligt. Eksters onthouden waar ze hun voedsel vandaan gehaald hebben, zorg ervoor dat je tuin geen voedselbron wordt.

Eksters verjagen uit boom

Let op het feit dat je eksters niet mag doden of verwonden. Het gebruik van vallen en gif is absoluut verboden. Om eksters te verjagen uit een boom kun ultrasone geluidssignalen inzetten. Dit is een diervriendelijke manier en vaak effectief gebleken.

Eksters verjagen met Zonnepanelenvogelvrij

Wil je eksters op een effectieve manier verjagen van uw dak of dakgoot? Kies voor de oplossingen van Zonnepanelenvogelvrij. Onze unieke manier van bevestigen zorgt ervoor dat schade aan eigendom voor 100% wordt vermeden, in tegenstelling tot alternatieve manieren.

Interesse in onze vogelwering, welke ook ideaal is voor vogels onder zonnepanelen? Vraag gemakkelijk een gratis en vrijblijvende offerte op. Deze wordt op maat aangeleverd, na bevestiging zal er persoonlijk contact met je worden opgenomen. Hierbij zal een afspraak worden ingepland op een tijdstip wanneer het jou het beste uitkomt. Direct contact opnemen zonder offerte formulier is natuurlijk ook mogelijk!