Kauwen verjagen

De kauwen verjagen wanneer ze overlast veroorzaken is een goed idee, maar moet je ergens rekening mee houden en zijn er methodes die je wel of juist niet mag gebruiken? Kauwen laten zich kenmerken om het feit dat ze graag nestelen onder dakpannen, in de dakgoot of onder zonnepanelen.

Het veroorzaakt vervelend geluid en de uitwerpselen zijn een bron van bacteriën, ziektes en infecties. Daarbij nog niet gesproken over het verminderde rendement op je zonnepanelen door nestmateriaal en voedselresten.

Het verjagen van kauwen is een eerste goede stap naar het voorkomen van overlast. Lees verder voor de beste, toegestane en diervriendelijke methodes om de kauw te verjagen.

Waarom kauwen verjagen van het dak, tuin of dakgoot?

Er zijn verschillende redenen waarom je kauwen moet verjagen van je dak, tuin, balkon of dakgoot. Allereerst is het goed om te weten dat een kauw niet hetzelfde is als een kraai.

Wel zijn er sterke gelijkenissen wanneer we kijken naar de schade en overlast die deze vogels veroorzaken. Kauwen verjagen doe je op een soortgelijke manier als voor kraaien verjagen.

Hieronder hebben we meest voorkomende schadegevallen en risico’s van kauwen in je woonomgeving op een rijtje gezet.

 • Stankoverlast door ontlasting;
 • Ontlasting is een bron van ziektes, bacteriën en infecties;
 • Schade aan isolatiemateriaal;
 • Schade aan zonnepanelen;
 • Schade aan dakpannen;
 • Nesten trekken ongedierte aan zoals vlooien, teken en vogelmijt.

Lees verder voor effectieve en preventieve methoden om bovenstaande schade te voorkomen

Overlast bij je zonnepanelen?

Stap 1 van 2 - Stap 1

 • ⓘ We spreken over een dakvlak wanneer een systeem als een geheel segment samen ligt. Wanneer er meerdere segmenten zijn, spreken we van meerdere dakvlakken.

  Wij rekenen €99,00,- per extra dakvlak.
 • ⓘ Het standaard tarief van onze Vogelvrij vogelwering bedraagt €699,00 tot 15 zonnepanelen. Wanneer er een daktoeslag wordt gerekend zijn de panelen in meerdere segmenten gesplitst of overstijgt het systeem een aantal van 15 panelen.
 • Prijs: 50,00 €
  ⓘ De totale kosten voor het verwijderen van vogelnesten kunnen variëren en zijn voornamelijk afhankelijk van het aantal nesten dat gevonden wordt. Wij bekijken de situatie op locatie om een goede inschatting te maken, de kosten van het verwijderen van nesten liggen op €50,- per nest.
 • 0,00 €

Waarom kiezen voor Zonnepanelen Vogelvrij? 

Partner in uw regio

Onze specialisten zijn actief bij u in de regio en altijd snel ter plaatse

Snel & vakkundig

Altijd snel ter plaatse met effectieve middelen en advies op maat
Z

Veilig & milieuvriendelijk

Altijd veilig en verantwoord met bestrijdingsmiddelen en installatie 

Hoe kan ik kauwen verjagen?

Kauwen verjagen uit de tuin, balkon of dakgoot? Het is belangrijk dat je verschillende methodes afwisselt, de kauw is namelijk een slimme en snel wennende vogel. Afwisseling en variatie zijn essentieel.

Kauwen verjagen met geluid

Je kunt kauwen verjagen met geluid, zeer effectief zelfs en het is ook nog eens diervriendelijk. Is de kauwen plaag ernstig dan kun je geluid ook nog combineren met visuele middelen.

Dit geluid kan worden geproduceerd door een elektronisch systeem welke is uitgerust met een ultrasoon geluid.

Als je echt last blijft hebben van de kauwen is het raadzaam om een professioneel bedrijf in te huren.

Heb je bijvoorbeeld last van kauwen bij je zonnepanelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, wij zijn gespecialiseerd in het voorkomen van schade en geluidsoverlast door nestelende vogels. Zo verzekeren wij uw installatie van een optimaal rendement. Wil je meer weten? Vraag dan een gratis offerte aan!

Waarom Zonnepanelenvogelvrij?

 • Installateurs met ervaring
 • Partner in uw regio
 • Veilig & millieuvriendelijk
 • Gratis & vrijblijvende offerte

Kauwen verjagen met afschrikmiddelen

Een andere effectieve manier is het installeren van afschrikmiddelen voor kauwen. Weet vooraf dat kauwen slimme vogels zijn en snel wennen aan hun omgeving, het vergt dan ook wat meer moeite om deze soort te verjagen, gelukkig niet zoveel moeite als met eksters verjagen. Deze soort is namelijk beschermd.

Hieronder vind je een aantal effectieve methodes om kauwen te verjagen uit je tuin of balkon:

 • Het op z’n kop hangen van een neppe kauw(en)
 • Een traditionele vogelverschrikker (verplaats deze regelmatig)
 • Roofvogelvliegers welke constant bewegen
 • Reflecterende en bewegende molens
 • Het ophangen van vlaggen en linten
 • Het gebruik van folie

Weet je zeker dat je met een kauw te maken hebt? Het kan ook zijn dat je met een soortgelijke vogelsoort te maken hebt, namelijk de kraai. Om een kraai te verjagen zijn er ook een aantal handige methodes.

Kauwen verjagen met laser

Voor grotere terreinen of stukken grond is een laser geschikt. Deze kan op lange afstand kauwen verjagen. De kauwen beschouwen de laser als iets gevaarlijks en zullen deze straal dan ook willen vermijden.

Kauwen verjagen onder zonnepanelen

Normaliter broeden kauwen niet op een dak maar prefereren een nest in een bedekt holletje. Met de komst van zonnepanelen is het dak een populaire bestemming geworden voor kauwtjes, de warmte en beschutting bieden namelijk de ideale omstandigheden voor het broeden.

Het kan ook zijn dat je de kauwen moet verjagen onder de dakrand, golfplaat of schoorsteen. Het moeten verjagen van kauwen uit de schoorsteen wil je koste wat het kost voorkomen, het verwijderen van het kauwennest is namelijk een zeer onprettig klusje. 

Heb je last van kauwen bij je zonnepanelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, wij zijn gespecialiseerd in het voorkomen van schade en geluidsoverlast door nestelende vogels. Zo verzekeren wij uw installatie van een optimaal rendement. Wil je meer weten? Vraag dan een gratis offerte aan!

kauwen verjagen

Kauwen verjagen uit de dakgoot

De dakgoot of dakgootrand is een populaire broedplek. Gelukkig is deze plek gemakkelijk preventief te beschermen. Ook duiven proberen vaak een plekje te vinden in de dakgoot.

Kauwen verjagen met Zonnepanelenvogelvrij

Wil je kauwen op een effectieve manier verjagen van uw zonnepanelen, dak, dakgoot? Kies voor de oplossingen van Zonnepanelenvogelvrij. Onze unieke manier van bevestigen zorgt ervoor dat schade aan eigendom voor 100% wordt vermeden, in tegenstelling tot alternatieve manieren.

Interesse in onze vogelwering, welke ook ideaal is voor vogels onder zonnepanelen? Vraag gemakkelijk een gratis en vrijblijvende offerte op. Deze wordt op maat aangeleverd, na bevestiging zal er persoonlijk contact met je worden opgenomen. Hierbij zal een afspraak worden ingepland op een tijdstip wanneer het jou het beste uitkomt. Direct contact opnemen zonder offerte formulier is natuurlijk ook mogelijk!