Kraaien verjagen

Kraaien verjagen maar weet je nog niet precies hoe & wat het beste werkt? Om kraaien te verjagen is veel afwisseling en variatie vereist. Deze vogelsoort went snel en is niet geschrokken aangelegd, kraaien laten zich niet zomaar afschrikken.

Voor het verjagen van kraaien op je dak, dakgoot, balkon of tuin zijn een aantal handige tips en methodes die we graag met je delen.

Kraaien kunnen flinke vernielingen aanrichten met dure schade tot gevolg. Daarnaast is de ontlasting een bron van infecties, ziektes en bacteriën. Ze zorgen dan ook voor veel overlast en irritatie. Met deze handige tips wordt kraaien verjagen kinderspel.

Waarom is het verjagen van kraaien verstandig?

Kraaien veroorzaken het meeste overlast wanneer zij op zoek zijn naar voedsel. Een kraai eet werkelijk alles en laat niets liggen. Afval, gewassen op akkers en zaden zijn niet veilig voor deze vogel.

Met hun slimmigheden krijgen ze het voor elkaar om vuilniszakken open te ritsen. Een goede voedselbron wordt altijd gedeeld met de rest van de groep waardoor de overlast al snel kan toenemen.

Daarnaast kunnen kraaien flink herrie schoppen. Heb je zonnepanelen? Dan raden wij het aan om te kiezen voor een vogelwering tegen onder andere kraaien. 

Doe je dit niet dan kunnen de nesten schade veroorzaken aan je panelen, ook het rendement zal een stuk dalen. Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van diervriendelijke en effectieve vogelwering, vraag een gratis offerte aan en ontvangt direct een prijsindicatie.

Overlast bij je zonnepanelen?

Stap 1 van 2 - Stap 1

 • ⓘ We spreken over een dakvlak wanneer een systeem als een geheel segment samen ligt. Wanneer er meerdere segmenten zijn, spreken we van meerdere dakvlakken.

  Wij rekenen €99,00,- per extra dakvlak.
 • ⓘ Het standaard tarief van onze Vogelvrij vogelwering bedraagt €699,00 tot 15 zonnepanelen. Wanneer er een daktoeslag wordt gerekend zijn de panelen in meerdere segmenten gesplitst of overstijgt het systeem een aantal van 15 panelen.
 • Prijs: 50,00 €
  ⓘ De totale kosten voor het verwijderen van vogelnesten kunnen variëren en zijn voornamelijk afhankelijk van het aantal nesten dat gevonden wordt. Wij bekijken de situatie op locatie om een goede inschatting te maken, de kosten van het verwijderen van nesten liggen op €50,- per nest.
 • 0,00 €

Waarom kiezen voor Zonnepanelen Vogelvrij? 

Partner in uw regio

Onze specialisten zijn actief bij u in de regio en altijd snel ter plaatse

Snel & vakkundig

Altijd snel ter plaatse met effectieve middelen en advies op maat
Z

Veilig & milieuvriendelijk

Altijd veilig en verantwoord met bestrijdingsmiddelen en installatie 

Hoe kan ik kraaien verjagen?

Hoe je kraaien kunt verjagen hangt af van waar de vogels overlast veroorzaken. Heb je overlast op het dak, balkon of in de tuin? Er zijn een aantal effectieve manieren voor het verjagen maar het is slimmer om preventieve maatregelen voor het nestelen te nemen.

Kraaien bewegen in groepen en zullen bij gevaar de rest van de groep alarmeren. Je kunt hier op inspelen met de volgende methodes:

 • Verjagen met (ultrasoon) geluid
 • Verjagen met laser
 • Preventief plaatsen van pinnen op het dak of dakgoot
 • Verjagen met afschrikmiddelen

Hebt je al eerder te maken gehad met overlast van kraaien en blijven ze terug komen? Het is tijd om preventieve maatregelen te nemen. Met name voor je zonnepanelen en het rendement is het raadzaam te kiezen voor gedegen zonnepanelen vogelwering.

Waarom Zonnepanelenvogelvrij?

 • Installateurs met ervaring
 • Partner in uw regio
 • Veilig & millieuvriendelijk
 • Gratis & vrijblijvende offerte

Kraaien verjagen met geluid

Kraaien verjagen met geluid is een veelgebruikte en diervriendelijke methode. Kraaien, zijn geen fan van harde en dreigende geluiden waardoor ze wegblijven en geen nest bouwen. De geluiden worden opgewekt door speciale elektronische afschrik-installaties.

Dergelijke installaties zijn uitgerust met geluiden van roofvogels waardoor het voor een kraai wordt ervaren als een dreigende situatie. Als gevolg van kraaien verjagen met geluid blijven de vogels weg van je woning of zelfs de hele buurt, afhankelijk van het type geluidsinstallatie.

Kraaien verjagen ultrasoon

Het geluid wat wordt geproduceerd vanuit de elektronische afschrik installaties is ultrasoon en niet hoorbaar voor mensen. Wel is het goed om te weten dat ook andere vogelsoorten kunnen worden afgeweerd door het ultrasoon geluid. 

Kraaien op dak verjagen

Kraaien verjagen van het dak, balkon of dakgoot werkt uitstekend met kraaien pinnen. 

 • Kraaienpinnen zijn uitermate geschikt om kraaien en duiven te verjagen van het balkon zodat ze zich niet kunnen nestelen;
 • De pinnen kunnen op de rand van het balkon en dak worden geïnstalleerd en zijn een permanente en preventieve oplossing voor het verjagen van kraaien;
 • Het is een diervriendelijke methode.

Kraaien verjagen dakgoot

Het verjagen van kraaien uit je dakgoot is essentieel wanneer je last hebt van geluidsoverlast. Ze zijn vaak met veel en kunnen een onprettige omgeving rondom de woning creëren.

Ook is de ontlasting een groot probleem. Door de hoge zuurgraad kan het snel schade toebrengen aan je auto of terras. Om verdergaande schade te voorkomen dien je de ontlasting zo snel mogelijk te verwijderen.

Om kraaien effectief te verjagen uit de dakgoot is er de optie om pinnen te plaatsen. Hiermee is het voor de kraaien onmogelijk om te balanceren op de dakgoot rand en is nestelen niet mogelijk. Dit is ook een goede preventieve manier voor het verjagen van eksters.

kraaien verjagen

Kraaien verjagen met laser

Je kunt ook kraaien verjagen met een laser. Dit is een relatief dure methode en vooral geschikt voor grote terreinen, daken of tuinen. De laser wordt door de kraaien ervaren als een bedreiging waardoor ze zich niet willen nestelen op de plekken die de laser kan bereiken.

De betere laser modellen om kraaien te verjagen kunnen tot honderden meters ver reiken en een effectieve preventie bieden tegen nestbouw door kraaien en andere vogelsoorten.

Kraaien verjagen uit tuin

Heb je last van kraaien in de tuin? Grote kans dat je te maken hebt met de zwarte kraai of een kauw. Beide vogels zijn alleseters en leven van zowel dierlijk als plantaardig voedsel. Ze komen dus ook op menselijk voedsel af. 

Let op met vuilniszakken, deze maken ze gemakkelijk open. Wanneer je overlast ervaart van kraaien in de tuin heeft dit vrijwel altijd te maken met voedselresten. Zorg ook dat er geen dieren voedsel rondslingert. 

Kraaien verjagen met nep kraai

Een effectieve manier is het verjagen van kraaien met een nep kraai. Zorg wel dat je deze nep kraai meerdere malen per week verplaatst in de tuin. Doe je dit niet dan zullen ze al snel doorhebben dat het een neppe is en met een grote groep terugkeren.

De nep kraai werkt het beste wanneer deze op de kop aan een boom wordt gehangen. Het ziet er wellicht wat minder fris uit, maar de kraaien denken hierdoor dat de kraai dood is. Deze bedreiging gaan ze logischerwijs uit de weg.

Kraaien verjagen met Zonnepanelenvogelvrij

Wil je kraaien op een effectieve manier verjagen van uw dak, dakgoot of onder de zonnepanelen? Kies voor de oplossingen van Zonnepanelenvogelvrij. Onze unieke manier van bevestigen zorgt ervoor dat schade aan eigendom voor 100% wordt vermeden, in tegenstelling tot alternatieve manieren.

Interesse in onze vogelwering? Vraag gemakkelijk een gratis en vrijblijvende offerte op. Deze wordt op maat aangeleverd, na bevestiging zal er persoonlijk contact met je worden opgenomen. Hierbij zal een afspraak worden ingepland op een tijdstip wanneer het jou het beste uitkomt. Direct contact opnemen zonder offerte formulier is natuurlijk ook mogelijk!